ST. PETERBURG

Rusija<

Carski Peterburg

JUN/AVGUST


13.06 – 18.06.2019

22.08 – 27.08.2019

6 dana / 5 noćenja

St.Peterburg je jedan od najlepših gradova sveta. Broji oko 5 miliona stanovnika i najseverniji je milionski grad na svetu. Nalazi se na obali Finskog zaliva Baltičkog mora, ali i na obalama delte reke Neve koja na području grada obrazuje 45 ostrva na kojima je mnoga dragocena graditeljska zdanja smestio St.Peterburg tj. njegov osnivač car Petar I Veliki, uključujući i carske palate i svoj tron zahvaljujući kojem je poneo titulu prestonice carske Rusije u periodu od 1712-1918. god.

https://unsplash.com/@sanfrancisco

Informacije o putovanju

pogledajte
https://www.flaticon.com/authors/monkik
Avion
https://www.flaticon.com/authors/monkik
6 dana
https://www.flaticon.com/authors/monkik
od 589€

Prvi dan

BEOGRAD – ST. PETERBURG (obilazak grada)

Sastanak grupe na aerodromu Beograd dva sata pre leta. Let za St.Peterburg JU 670 u 06.30h. Sletanje u 10.15h po lokalnom vremenu. Pravo sa aerodroma sledi panoramsko razgledanje grada autobusom uz pratnju vodiča na srpskom jeziku.

Obilazak Vasiljevskog ostrva na kome se nalazi znamenita palata Peterburške berze, Univerzitetske obale (deo obale reke Neve), vizuelni simbol Sankt Peterburga – statuu „Bronzani konjanik“, posvećenu imperatoru Petru Velikom, Isakijevski trg sa monumentalnim Isakijevskom saborom, Letnju baštu u kojoj se nalazi čuveni Letnji dvorac, krstaricu „Aurora“ (vojni brod sa koga je inicirana Oktobarska revolucija) – danas predstavlja spomenik ruskoj floti, veličanstveni Smoljnij manastir, Aleksandro-Nevsku lavru, Nevski prospekt (jedan od najlepših bulevara sveta) u kome se nalaze mnoge znamenitosti Sankt Peterburga uključujući i raskošni Kazanski sabor. Sledi veličanstvena Crkva Spasa na krvi (sami ćete proceniti da li je njen tvorac uistinu bio maštovitiji od ktitora crkve Vasilija Blaženog na Crvenom trgu u Moskvi), kuću ruskog cara Petra I – nukleus Sankt Peterburga (prvo petrogradsko zdanje), Neuništivu Petropavlovsku tvrđavu i mnoge druge znamenitosti kojima ovaj carski grad obiluje pa ih je, iz tog razloga nemoguće nabrojati.

Fakultativno: Vožnja rekama i kanalima.

Povratak u hotel. Noćenje.

https://unsplash.com/@sanfrancisco

Drugi dan

ST.PETERBURG (Isakijevska crkva i Petropavlovska tvrđava)

Doručak.

Fakultativno: Poseta Isakijevskoj crkvi i Petropavlovskoj tvrđavi.

Monumentalni Isakijevski hram spada u red najvećih pravoslavnih svetinja sveta. Najveća je i najveličanstvenija crkva u gradu, a za vreme carske Rusije imala je status glavne crkve u carevini. Ovaj podatak govori dovoljno o njenoj vrednosti i lepoti koje ovde nećemo ni spominjati.

Petropavlovska tvrđava se danas, pre svega, koristi kao prostor za izložbe i muzeje, kao park i turistička atrakcija. Ova tvrđava je jedan od simbola grada i pod zaštitom je UNESCO-a.

Povratak u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.

https://unsplash.com/@sanfrancisco

Treći dan

ST.PETERBURG (Petergof)

Doručak

Fakultativno: Petergof (udaljen 34km od St.Peterburga). Petergof, osim po kompleksu carskih rezidencija, čuven je i po raskošnim fontanama sa pozlaćenim statuama i očaravajućim parkovima (gornjem i donjem parku). Ova ekskurzija uključuje obilazak dvorca i šetnju parkom do obale Finskog zaliva (Baltičkog mora) pdakle se pruža lep pogled na St.Peterburg.

Povratak u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.

https://unsplash.com/@sanfrancisco

Četvrti dan

Četvrti dan – ST.PETERBURG (Ermitaž)

Fakultativno: Ermitaž Ovo je prilika da obiđete jedan od tri najčuvenija muzeja na svetu čiji fundus broji preko 3 miliona eksponata i artefakta što ga čini i najvećim na svetu. Možemo da izdvojimo neka slavna imena autora kao što su: Leonardo Da Vinči, Rembrant, Mone, Sezan, Pikaso i dr. Međutim, Ermitaž nije samo muzej (galerija) već je njegovo glavno zdanje (palata Zimskog dvorca) znamenitost sama po sebi. U dvorcu postoji preko 600 reprezantativnih sala čiji enterijeri plene pažnju posetilaca. Ova ekskurzija traje oko 3h.

Povratak u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.

https://unsplash.com/@sanfrancisco

Peti dan

Peti dan – ST.PETERBURG (Carsko selo)

Doručak.

Fakultativno: Carsko selo. (čuveno i po ranijem imenu Puškin) – imanje i kompleks rezidencija ruske carske porodice (nalazi se na 30km od St.Peterburga). Ovo jedinstveno mesto odiše aristokratskim duhom ruskih vladara. Carsko selo posebno je poznato po impresivnoj baroknoj palati, letnjoj rezidenciji carice Katarine Velike na čiju dekoraciju je utrošeno 100 kg čistog zlata. Svaka od čak 57 dvorana će Vas zadiviti svojom raskoši i luksuzom, a od 2003. god. je otvorena i rekonstruisana Ćilibarska soba – sala u kojoj je svaki detalj izrezbaren u dragom kamenu – Ćilibaru.

Povratak u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.

https://unsplash.com/@sanfrancisco

Šesti dan

ST.PETERBURG – BEOGRAD

Doručak. Napuštanje soba. Slobodno vreme. Transfer, let sa aerodroma Pulkovo za Beograd u 21.35h. Dolazak u Beograd na aerodrom Nikola Tesla u 23.20h.

https://unsplash.com/@sanfrancisco

CENOVNIK

Cena aranžmana po osobi (u EUR)

Cene fakultativnih izleta po osobi (u EUR)

*U cenu je uračunat vodič, autobus i ulaznice.

Fakultativni izleti: Redosled i trajanje fakultativnih izleta su podložni promenama usled nepredviđenih gužvi u saobraćaju u oba grada kao i sličnih okolnosti. Za manje od 10 prijavljenih putnika, izleti će biti realizovani javnim prevozom-metroom.

https://unsplash.com/@sanfrancisco

DODATNE INFORMACIJE:

NAČIN PLAĆANJA:

 • Prva uplata je avans od 40% prilikom rezervacije, a ostatak od 60% najkasnije 15 dana pre početka putovanja
 • Mogućnost plaćanja karticom (Visa, Maestro, Master, Dina)
 • Mogućnost plaćanja karticom (Visa, Maestro, Master, Dina)
 • POPUSTI: Deca 2-12. god. u pratnji jedne odrasle osobe u dvokrevetnoj standardnoj sobi imaju popust 10% na cenu aranžmana.

U CENU ARANŽMANA JE UKLJUČENO:

 • Avioprevoz (ekonomska klasa) Beograd-St.Peterburg/St.Peterburg-Beograd
 • Prtljag 23 kg – 1 kofer i ručni prtljag, koji se unosi u avion. (Višak kilograma ili dodatna torba se dodatno naplaćuje)
 • Transferi u St.Peterburgu
 • Smeštaj u St.Peterburgu u hotelu „MOSKVA 4*“/“AMBASSADOR 4*“ u dvokrevetnim ili jednokrevetnim standardnim sobama, prema uplaćenom aranžmanu, na bazi noćenje-doručak (švedski sto)
 • Ekskurzije: Panoramsko razgledanje St.Peterburga
 • Usluge pratioca grupe i lokalnih vodiča
 • Troškovi organizacije putovanja

U CENU ARANŽMANA NIJE UKLJUČENO:

 • Prevoz do aerodroma Beograd i nazad
 • Fakultativni izleti
 • Aerodromske takse u zemlji i inostranstvu koje iznose 119 EURA po osobi, plaćaju se u Agenciji (podložne su promeni). Deca od 0-2 godine plaćaju deo aerodromskih taksi, deca od 02-12 god. plaćaju pun iznos aerodromskih taksi 119 EURA
 • Zdravstveno osiguranje na teritoriji Rusije nije obavezno, po osobi iznosi oko 10 EURA
 • Individualni troškovi

NAPOMENE:

 • U hotelske sobe se ulazi prvog dana boravka od 14:00 časova (postoji mogućnost ranijeg ulaska). Hoteli iz ove ponude registrovani su, pregledani i standardizovani od strane Nacionalne turističke asocijacije Ruske Federacije.
 • Opisi hotela su informativnog karaktera i preuzeti sa web-stranice hotela. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru hotela organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od hotela.
 • Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih okolnosti (npr.gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenih za obilazak…).
 • Fakultativni izleti: Redosled i trajanje fakultativnih izleta su podložni promenama, zbog nepredviđenih gužvi u saobraćaju kao i sličnih okolnosti. Za manje od 10 prijavljenih putnika, izleti će biti realizovani javnim prevozom-metroom.
 • Putnici koji poseduju inostrani pasoš, dužni su sami da se informišu kod nadležnog konzulata o uslovima koji važe za odredišnu ili tranzitnu zemlju (vizni, carinski, zdravstveni…)
 • Za pasoše republike Srbije viza nije potrebna.
 • Prilikom prijave se obavezno dostavljaju podaci iz pasoša.
 • Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza promeni cenu aranžmana, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih (minimum 10 putnika) otkaže putovanje, najkasnije 5 dana pre početka putovanja.
 • Aviokompanija zadržava pravo promene vremena leta. Rok za prijavu uglavnom zavisi od popunjenosti.


NAPOMENA – VAŽNO: Cena aranžamana je važeća ukoliko se pasoški podaci (kopije pasoša) dostave Agenciji najkasnije mesec dana pre puta. Ukoliko dostava bude 3 nedelje do puta, cena aranžmana se uvećava za 5%, 2 nedelje do puta – 10%, a nedelju dana do puta – 20%.

Molimo putnike da pažljivo pročitaju OPŠTE USLOVE PUTOVANJA, koji su sastavni deo ovog programa.Opis hotela "AMBASSADOR" 4*, St. Peterburg

-Adresa: Prospekt Rimskogo-Korsakova 5-7.

-Metro stanica: Sadovaya. Hotel se nalazi u Centru grada. Fotografije i opis hotela možete pogledati na stranici http://www.rtours.rs/sr/hotel-ambassador-st-peterburg/


Opis hotela „MOSKVA“ 4*

-(četiri zvezdice po ruskoj kategorizaciji, ne evropskoj), St. Peterburg

-Adresa: Prospekt Aleksandra Nevskog 2.

Metro stanica: Trg Aleksandra Nevskog. Hotel se nalazi u Centru grada. Fotografije i opis hotela možete pogledati na stranici